Coronagåva och fri parkering även 2021

Riksdagen har beslutat att coronagåvor och fri parkering i anslutning till arbetet är skattefira även under 2021.
Reglerna träder i kraft 1 maj men gäller under hela 2021.

Skattefri gåva
Coronagåvan var en tillfällig skattefri gåva som en arbetsgivare kunde ge anställda under 2020.
Riksdagen har nu beslutat att skattefrihet för coronagåva även ska gälla under 2021. Men värdet på den extra skattefria gåvan som arbetsgivare kan ge är i år höjt till 2 ooo kr. Förra året var det 1 000 kr . Liksom tidigare får gåvan inte vara pengar, men presentkort går bra. Det går att dela upp gåvan på flera saker och /eller tillfällen. Det sammanlagda beloppet är skattefritt upp till 2 000 kr inklusive moms. Om gåvans marknadsvärde överstiger 2 000 kr beskattas den överstigande delen som lön.

Skattefri parkering
Om arbetsgivare erbjuder fri parkering för anställdas privata bilar, så är det också normalt en skattepliktig förmån som ska värderas till marknadsvärdet. Förra året infördes en tillfällig skattefrihet för de som har tillgång till fri parkering på sin arbetsplats. Riksdagen har beslutat att förlänga den tillfälliga skattefria parkeringen även under 2021.

CategoryNyheter
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2016 Net Office Ekonomi AB | Net Office Ekonomi AB har flera auktoriserade konsulter inom redovisning och lön med lång erfarenhet. Vi kan sköta allt från bokföring, bokslut och deklarationer till företagsregistreringar, ekonomisk rådgivning och lönehantering.